Het is onvermijdelijk dat naarmate je ouder wordt je mobiliteit steeds een stukje afneemt. Boven de leeftijd van 70 zijn senioren vaak zelf slechts een half uur per dag buiten actief. Gelukkig komt hier steeds meer verandering in door hulpmiddelen zoals rollators of scootmobielen. Ook in huis zijn er geavanceerde oplossingen zoals het plaatsen van een traplift bij het helpen van de mobiliteit. Moeite met traplopen zorgt er namelijk voor dat veel ouderen moeten verhuizen.

Die kosten voor het installeren van een traplift

Tegenwoordig wordt het laten installeren van een traplift gezien als de ideale oplossing om ouderen zelfstandig te helpen hij het traplopen. De prijs van een traplift is echter vrij fors en kan tot wel 14.000 euro kosten. Voor het monteren van een traplift hoeft echter niet altijd de hoofdprijs betaald te worden. Een gebruikte (goedkope) traplift laten installeren gebeurd regelmatig. En ook de huur van een traplift is bij enkele bedrijven mogelijk. Naar verwachting zullen er binnenkort meer dan 100.000 trapliften in Nederland gemonteerd zijn en dit is zeker een positieve ontwikkeling te noemen. Aangezien de techniek zeg steeds maar sneller lijkt te ontwikkelen hopen wij dat dit ook zal gebeuren op het gebied van hulpmiddelen die helpen bij de mobiliteit van ouderen.

Het maken van een goed afgewogen keuze

Om te besparen op de prijs van trapliften is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Om deze reden kunt u het beste keuzen voor een installateur dat die niet met een vast merk samenwerkt maar onafhankelijk is. De adviezen die u zult krijgen zullen op deze manier volledig objectief zijn. Echter is niet alleen het type traplift belangrijk. Vaak zult u ook advies moeten vragen waar deze het best gemonteerd kan worden. Dit kan in de buitenbocht ofwel in de binnenbocht. Wees dus verstandig en doe altijd een aanvraag voor een offerte bij meerdere bedrijven.